6 Mayıs 2013 Pazartesi

Gümüşleri Tekrar 'Gümüş' Yapmak

Siz de gümüş takılarınızın kararmasından şikayetçiyseniz buyrun buraya.
Çok kolay, çok ucuz ve son derece etkili!

Malzemelerimiz:
1 çorba kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı veya 1/2 bardak beyaz sirke
1 su bardağı su
1 adet alüminyum folyo

Not: Kendim denemedim. O yüzden hiçbir şeyin garantisini veremiyorum. İşe yaradığını düşündüğüm için sizinle paylaşmaya karar verdim.
Ama sizden ricam lütfen karışımı oluştururken ve gümüşlerinizi kaseden alırken dikkatli olunuz. Yüzünüzü ve gözünüzü koruyunuz.
wire-sculpture.com'a göre pirinç, alman (nikel) gümüş, inciler için de problemsiz bir şekilde çalışıyor.



Kaynaklar:
http://cleanmyspace.com/the-besk-kept-silver-cleaning-secret-ever/        (Videoyu buradan bulabilirsiniz.)
http://www.food.com/recipe/jewelry-cleaner-180133

Suyu kaynatın. Su kaynamaya bırakılırken, alüminyum folyonun parlak yüzü üstte kalacak şekilde kaseye yerleştirin. Daha sonra, kabın dibine tuzu ve kabartma tozu ekleyin. Yavaş yavaş sirke ekleyin ve tuz ve kabartma tozunu çözmek için her şeyi birlikte karıştırın. Bütün taneciklerin çözülmesini bekleyin, böylece takılarınızın çizilmesini önlersiniz.
Kasenize kaynar suyu ekleyin ve yavaşça kabın içinde gümüş parçaları bırakın. 5-10 dakika bekletin, kimyasal reaksiyon tüm işi sizin için yapacaktır. İsterseniz parçaları diğer yüzleri alüminyum folyoya değecek  şekilde çevirebilirsiniz. Böylece iki yüzün de alüminyum folyoya maruz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kendinizi yakmamaya emin olmak için, her bir parçayı dikkatli bir şekilde çıkarın, soğuk suda durulayın ve parlatma bezi ile hafifçe silin. Tüm lekelerin çıktığını ve gümüşünüzün orijinal halinin geri geldiğini görmeye başlayacaksınız!
Kullanım sonrası çözümü dikkatlice dökünüz.
Öncesi










Sonrası












Mutlu günler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder